Cabo Verde

Kleurrijke huizen, een vriendelijke bevolking, vulkanische ondergronden, eindeloze stranden en een boeiend onderwaterleven. En misschien nog belangrijker: slechts op een goeie 6 uur vliegen van Brussel, rechtstreeks dankzij TUI fly, en zonder jetlag. Redenen genoeg om eens naar de Kaapverdische eilanden (Cabo Verde) te trekken?

Boa Vista

Afrika en Europa vloeien hier naadloos in elkaar over. Op het eiland Boa Vista vind je totaal verschillende landschappen op een relatief kleine oppervlakte. Het ene moment waan je je in de Sahara, het andere in een Afrikaanse savanne. Dé plek op het eiland die je moet gezien hebben: het gigantische scheepswrak op Santa Maria Beach. Op het eiland Sal (Ilha do Sal, Portugees voor ‘Zouteiland’) vind je wat meer couleur locale. Er is ook meer toeristische bedrijvigheid (winkeltjes, terrasjes) en in de haventjes is het leuk mensen kijken.

Vliegen

Dat TUI fly enkele jaren geleden is beginnen vliegen naar Kaapverdië heeft te maken met de mooie stranden en het aangename subtropische klimaat het hele jaar door. Op deze eilanden valt er tijdens het regenseizoen bijv. slechts sporadisch regen. Een zeldzame maar soms hevige regenbui is mogelijk in het najaar (augustus-oktober). Het windsurfseizoen loopt van november tot maart. TUI biedt de eilanden Boa Vista en Sal aan. De andere eilanden zijn meer geschikt voor wie graag cultuur opsnuift of de groene natuur verkent.

Hotel

Het populairste hotel op Boa Vista is natuurlijk RIU Touareg, in het zuiden van het eiland, heel afgelegen en idyllisch gelegen. De ligging maakt wel dat je wat langer onderweg bent als je op uitstap wil gaan. De 3 belangrijkste uitstappen (allemaal per jeep) zijn hoofdstad Sal Rei, de noordtour en de zuidtour. Tijdens de noordtour kom je door verschillende landschappen voor je hét symbool van het noorden bereikt: het scheepswrak dat er al zo’n 40 jaar vlak voor de kust ligt maar stilaan verdwijnt. De zuidtour leidt naar Rabil, het 2de grootste dorp van het eiland, waar nog een traditionele pottenbakkerij is. En dan is er nog de bijzondere Viana-woestijn met haar indrukwekkende zandduinen.

Activiteiten

Ook Sal is vooral bekend omwille van de mooie zandstranden. Een eilandtour per bus of per jeep duurt een halve dag. De meeste hotels, ook grote RIU-resorts, liggen rond Santa Maria, een knus stadje met een tiental straten in het zuiden. Daar kan je de vissers aan het werk zien op de pier en één van de kerkjes van het stadje bezoeken. De gospelmis op zondag in het protestante kerkje is een belevenis. In Santa Maria vind je ook heel gezellige restaurants die nog typisch Cabo Verdiaans zijn, en enkele toffe bars, zoals Palm Beach Chill Out Cafe en Disco Pirata. Sal is ook bekend voor zijn watersporten: windsurfen, bodyboarden, kitesurfen, snorkelen of duiken kan allemaal.

Goed om weten: je kan alle reizen en prijzen online vinden. Vraag altijd naar mijn prijs en de ev. voordelen als je dat via mij reserveert, zowel vanuit België als vanuit Nederland.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Bonbini op Aruba

Bonbini op Aruba! Zo zeggen ze ‘welkom’ in het Papiaments, moedertaal van Aruba. Maak kennis met de vriendelijke…
Read More

Links rijden?

5 tips om het makkelijker te maken! In maar liefst 76 landen rijden ze links. Dat kan best…