Seven Hanging Valleys

De Brusselse organisatie European Best Destinations heeft de ‘Seven Hanging Valleys‘ in de Portugese Algarve  uitgeroepen tot het beste wandelpad van Europa. Hoewel je bij populaire wandellanden eerder aan Engeland, Noorwegen of Frankrijk zou denken, blijkt Portugal dus de beste trail in huis te hebben. Meer dan 28.000 reizigers uit 153 verschillende landen kozen Seven Hanging Valleys in Portugal tot de mooiste wandeling van allemaal.

De Seven Hanging Valleys is een wandelpad dat loopt langs de kust van Portugal in de Algarve, ongeveer een kilometer of acht ten zuiden van de stad Lagoa. Wandelaars worden meegenomen over boven de zee hangende rotsformaties (vandaar ook de naam van de trail). Het is een zeer toegankelijke wandeling die je zeker ook met kinderen kunt doen. Maar dan moeten ze wel een paar uur kunnen wandelen uiteraard. Flinke hoogteverschillen zijn er eigenlijk niet.

De route loopt officieel gezien van Praia da Marinha naar Praia da Vale Centeanes en kun je gerust schilderachtig noemen. Je komt onderweg verschillende bekende regionale highlights tegen, waaronder de vuurtoren van Alfanzina, de Benagil Caves en het strand van Carvoeiro.
Het wandelpad in de Algarve is vooral populair omdat het uitzicht fenomenaal is. Je kijkt bijna non-stop uit over de helderblauwe oceaan. Je komt langs zeven kleine kustvalleien en kijkt echt je ogen uit over de rotsformaties die je tegenkomt. Je kunt op verschillende plekken aan deze wandeling beginnen, zoals bijvoorbeeld in het plaatsje Marinha. Doe je de hele Seven Hanging Valleys trail dan ben je daar ongeveer vier tot zes uur mee bezig, afhankelijk van hoe vaak je onderweg stopt. De complete route is 12 kilometer (wanneer je heen en terug loopt).

Praia da Marinha

Praia da Marinha is niet zomaar een stop tijdens het wandelen van de Seven Hanging Valleys, het is zeker één van de mooiste stranden van heel Europa. Regelmatig duikt dit plekje op in lijstjes. Het is ook het typische plaatje dat je in je hoofd hebt wanneer je aan de Algarve in Portugal denkt: goudgele stranden, helder blauwe water en zandkleuren rotsen. Via een prachtig houten pad kun je afdalen naar het strand toe. Praia da Marinha is overigens ook een hele goede plek om te snorkelen.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Ongerept Puglia

De hak van Italië, verrassend mooi Puglia, in het zuiden van Italië, is als een Schone Slaapster die…
Read More

Bonbini op Aruba

Bonbini op Aruba! Zo zeggen ze ‘welkom’ in het Papiaments, moedertaal van Aruba. Maak kennis met de vriendelijke…