La Palma – la Isla Bonita

Het eiland La Palma wordt geroemd om haar schoonheid. Het is het groenste en meest sprookjesachtige eiland van de Canarische Eilanden. De hoge, imposante bergen, watervallen en groene dalen hebben het eiland de bijnaam ‘La Isla Bonita’ (het mooie eiland) bezorgd. De schilderachtige dorpjes zijn erg sfeervol en vormen een perfect rustpunt voor wandelaars. In de hoofdstad Santa Cruz de la Palma kan je genieten van de historische pracht en heerlijke tapas eten in één van de vele bars. Ook bijzonder zijn de gitzwarte lavastranden op het eiland. En het leuke is dat het nog niet ontdekt is door het grote publiek.

Het noorden van La Palma wordt voor het grootste gedeelte in beslag genomen door een erosiekrater, de Caldera de Taburiente, die met een dichtbebost woud is bedekt. In het relatief ‘jonge’ zuiden vindt men ook nog actieve vulkanen, bijvoorbeeld de in 1971 ontstane vulkaan van Teneguia.

La Palma is ook het steilste eiland ter wereld met zijn 2.426 meter hoge Roque de los Muchachos en een zeediepte van circa 4.000 meter. Er wonen ongeveer 85.000 mensen, die hoofdzakelijk van de landbouw leven. Belangrijkste producten zijn bananen, avocado’s, wijn en tabak.

Aan de oostkust, tussen de luchthaven en hoofdstad Santa Cruz, ligt het toeristisch nieuwbouwdorp Los Cancajos. Sinds de start van de bebouwing begin jaren ’80 is het uitgegroeid tot een kleine, gezellige badplaats met langs de boulevard diverse terrasjes, restaurants, enkele hotels en appartementcomplexen. Heel leuk om te logeren zijn de casita’s, typisch Spaanse huisjes, landelijk gelegen en rustiek ingericht. Vanuit zo’n casita kan je op verrassende wijze kennismaken met het platteland van La Palma. De meeste casita’s liggen in het westelijk deel van La Palma. Je huurt dus best een auto om daar te geraken.

La Palma is absoluut een paradijs voor wandelaars. Je kan de mooiste plekjes ontdekken met een Nederlandstalige gids, die je vertelt over de flora, fauna en de vulkanen van het eiland.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Met een e-scooter door Parijs

De stad Parijs zet meer en meer in op duurzaam toerisme, en daarbij speelt ‘vervoer’ een belangrijke rol.Met het nieuwe COUP verken…
Read More

Seven Hanging Valleys

De Brusselse organisatie European Best Destinations heeft de ‘Seven Hanging Valleys‘ in de Portugese Algarve  uitgeroepen tot het beste wandelpad…
Read More

Ongerept Puglia

De hak van Italië, verrassend mooi Puglia, in het zuiden van Italië, is als een Schone Slaapster die…