PortAventura in Salou

Over ruim een half jaar viert PortAventura, het grote pretpark in het Spaanse Salou, haar 20ste verjaardag. Het was immers in 1995 dat mascotte Woody Woodpecker zijn intrede deed in het park. Momenteel telt het 34.362 m2 grote park zes thematische zones: Mediterranea, Polynesië, Sesamstraat, China, Mexico en de Far West. Jaarlijks lokt het park meer dan 4 miljoen bezoekers en dat aantal stijgt nog elk jaar.
Enkel in 2009 kende het park een dipje. Sindsdien werd er maar liefst 125 miljoen euro in het attractiepark gepompt, o.m. in Shambhala, met 78 meter de hoogste achtbaan van Europa. Deze week gaat het waterpark Costa Caribe Aquatic Park open, waar er naast de gebruikelijke waterglijbanen King Khajuna opent, de hoogste waterglijbaan ter wereld. Vanop een hoogte van 31 meter wordt de bezoeker het water ingeschoven. Er komt ook een nieuwe zesbaansglijbaan, een rafting river en Sesam Beach, verwijzend naar de populaire kindertelevisieserie.

Heropening hotel El Paso

Net buiten het parkdomein staat het viersterrenhotel El Paso. Na een grondige renovatie werd het weer volledig ingericht volgens Mexicaanse en Far West-stijl. Met meer dan 500 prachtige kamers met airco, een ruim openluchtzwembad, gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimten, een dakterras, een kinderzwembad en een uitgebreide miniclub heeft dit resort nog een extra troef: het kan als all-inclusive formule geboekt worden. Dat betekent o.m. dat de lunch is inbegrepen wanneer men het park bezoekt. Hotel El Paso ligt op 5 minuutjes stappen van de inkom van PortAventura en is zeker een aanrader qua verblijfshotel. De twee keren dat ik er geweest ben kon ik geen negatieve opmerkingen maken over het hotel.

Cirque du Soleil

Als eerste Europees pretpark mag PortAventura de Canadese circuselite van Cirque du Soleil verwelkomen. Drie jaar geleden was Cirque du Soleil nog in onderhandeling met Disneyland Paris om een semi-permanente vestiging van de show in Parijs te vestigen. Die gesprekken sprongen af en oprichter Guy Laliberté koos nu voor PortAventura, met mogelijk een permanente verlenging naar de volgende jaren toe. Als voorbeeld diende Walt Disney World in Florida, waar Cirque du Soleil ook een eigen theater heeft. De indrukwekkende witte tent, goed voor 2400 toeschouwers, zal iets buiten het park worden opgesteld en ook hiervoor kunnen aparte of combitickets gekocht worden. Vanaf 11 juli tot 30 augustus 2014 loopt de Kooza-show in PortAventura.

Ferrari Land

De grootste investering die op stapel staat wordt ongetwijfeld Ferrari Land, een themapark rond het legendarische automerk. Dit nieuwe park vergt een investering van meer dan 100 miljoen euro. Het komt vlak naast PortAventura en wordt maar liefst 7,5 hectare groot. Het wordt een state-of-the-art themapark met diverse innovatieve attracties, simulators waarin autoraces nagebootst worden en Formula Rossa, met 240 km./uur de snelste achtbaan ter wereld. Het nieuwe themapark zal aangevuld worden met een vijfsterrenhotel met een spectaculair zwembad, 250 luxekamers, restaurants en winkels. Het nieuwe gedeelte borduurt voort op het succes van Ferrari World in Abu Dhabi en zou jaarlijks 500.000 bezoekers moeten trekken.
Een impressie van hoe het themapark eruit gaat zien kan je in onderstaande filmpje bekijken.

0 Shares:
You May Also Like