Skivakantie in Val Thorens

Wie van november tot en met (einde) april sneeuwgarantie wil, gaat zo hoog mogelijk skiën. Zo kom je automatisch in Val Thorens terecht.

Dit Franse Alpendorp ligt op 2.300 meter en is het hoogst gelegen wintersportstation van Europa. Knusse gezelligheid moet je een beetje zelf creëren, want door de veelal hoge flatgebouwen, residenties en hotels ontbreekt hier de charme van de chalets in de kleinere en lager gelegen skistations. Maar tegenover dat ‘ongemak’ (nu ja) staat ongelimiteerd glijplezier!

Als je een skipas boekt voor “Les 3 Vallées” (en dat kan je op voorhand via mij, mét korting! Neem hiervoor contact met mij op!) kan je terecht op zo’n 600 km. piste! Het skigebied overkoepelt Val Thorens, Les Menuires, Courchevel en Méribel.
In januari 2014 wordt hier trouwens de hoogste kabelbaan van Europa in gebruik genomen. Het skigebied is enorm, met veel variatie voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Er is een skischool voor de allerjongsten en er zijn meerdere zwarte buckelpistes. Zeker doen: de “Cime de Caron”, op 3.200m hoogte, met zicht op meer dan 100 bergtoppen en op 3 landen.

En ook qua après-ski scoort Val Thorens hoog. Letterlijk zelfs, want “La Folie Douce” is de hoogst gelegen open-air club van Europa (2.600 meter) waar om vier uur ‘s middags al een polonaise op de tafels wordt gedanst.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Skiavontuur in La Grave

Twintig jaar geleden spraken we nog over ‘buitenpisteskiën’, maar die term is nu wel hopeloos achterhaald. Wie zich…