Tips voor een zorgeloze reis met een huurauto

Een wagen huren tijdens je vakantie is zeker aan te raden. Je hebt ontzettend veel vrijheid tijdens je reis, kan een land ontdekken op eigen tempo en je kan al in je hotel zijn voor de autocar met de andere reizigers aankomen.
Het is ook prettig om voor het dagelijkse gemak een auto ter beschikking te hebben, bijv. bij het doen van boodschappen of vervoer van en naar het strand.

Enkele tips:
1. Mijn prijzen zijn steeds ‘all inclusive’. Veel lokaal opererende verhuurders lokken je met erg lage prijzen, maar eenmaal ter plaatse komen er nog allerlei extra kosten bij, de ene al wat duidelijker dan de andere.
Bij reisbureau Kristof Holidays hoef je daar niet voor te vrezen: ik werk met een alles-inclusief-prijs, dus zonder bijkomende kosten. Bovendien is ook de franchise (het eigen risico) op de omniumverzekering en diefstalverzekering terugbetaalbaar.

2.  Als je je auto goed op voorhand reserveert, heb je ook veel keuze. Ik kan ook kinderstoeltjes, gps, enz. op voorhand regelen. Indien gewenst kan je de data altijd kosteloos wijzigen.

3.  Sommige mensen willen na een lange, intercontinentale vlucht niet direct in hun huurwagen stappen. In dat geval kan de autohuur ingaan na één of meerdere nachten. Ik bied ook een service aan om de huurauto in het hotel van je verblijf te laten leveren. Zo moet je niet terug naar de luchthaven, of in een onbekende stad op zoek gaan naar het verhuurstation.

4. Lees steeds de kleine lettertjes van de huurovereenkomst. Hoe verleidelijk het ook lijkt om blindelings te tekenen en in de wagen te springen, neem het document volledig door om onaangename verrassingen achteraf te vermijden. Let vooral op dat je niet tekent om nog extra kosten te betalen ter plaatse (bijv. bijkomende en eigenlijk overbodige verzekeringen).  Alles is immers al inbegrepen!

5. Neem de tijd om aan de nieuwe wagen te wennen. Kijk waar de lichtschakelaar en ruitenwissers zich bevinden. Stel de zetels en de spiegels goed af en controleer op blinde hoeken.

6. Ken de wegcode! Zorg dat je weet of men links of rechts rijdt en wat de snelheidsbeperkingen zijn. Een dure boete is het laatste wat je kan gebruiken op vakantie!

7. Er zijn verschillende brandstofopties mogelijk, waarbij je best die optie kiest die bij je reisplannen past. Ik neem altijd de optie waarbij je de wagen volgetankt krijgt, en zelf moet voltanken voor hem weer binnen te leveren. Sommige autoverhuurders willen zelf de auto terug voltanken, maar rekenen daar extra (en soms absurd hoge) kosten voor aan.

8. Je krijgt steeds het telefoonnummer van het verhuurbedrijf ter plaatse mee, voor als je onderweg met vragen zit. Bovendien krijg je een noodnummer, 24/24 uur bereikbaar in geval van dringende problemen. En daar word je zelfs in het Nederlands geholpen!

9. Zorg er steeds voor dat je je huurwagen op tijd inlevert. Een huurperiode loopt telkens per 24 uur, een kleine vertraging kan al vlug een extra kost betekenen.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Links rijden?

5 tips om het makkelijker te maken! In maar liefst 76 landen rijden ze links. Dat kan best…
Read More

Cabo Verde

Kleurrijke huizen, een vriendelijke bevolking, vulkanische ondergronden, eindeloze stranden en een boeiend onderwaterleven. En misschien nog belangrijker: slechts…
Read More

Met een e-scooter door Parijs

De stad Parijs zet meer en meer in op duurzaam toerisme, en daarbij speelt ‘vervoer’ een belangrijke rol.Met het nieuwe COUP verken…