Bonbini op Aruba

Bonbini op Aruba!

Zo zeggen ze ‘welkom’ in het Papiaments, moedertaal van Aruba. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, de prachtige natuur en de verborgen schatten die van het happy island jouw happy island maken. Dat Aruba een eiland is met prachtige stranden en een warme kristalheldere azuurblauwe zee wist je natuurlijk al. Maar wist je dit al over het ‘One Happy Island’?

Maar liefst 20% van het eiland is beschermd gebied.

Nationaal Park Arikok, dat 20% van het eiland beslaat en uit volledig beschermd onbewoond gebied bestaat, huisvest grillige baaien, bijzondere rotsformaties, het natuurlijke zwembad ‘Conchi’, grotten met eeuwenoude indianentekeningen en een met cactussen bezaaid landschap. Wandel vroeg in de ochtend met een ranger door het park om de mooiste verhalen te horen te krijgen over de geschiedenis van de flora en fauna op Aruba.

De absolute wrakduikhoofdstad van de Caraïben

Wie het onderwaterleven verkent, komt niet alleen de meest kleurrijke vissen en zeesterren tegen, maar ook twee oorlogsscheepswrakken: de SS Antilla en de SS Pedernales. Wie door deze twee scheepswrakken zwemt maakt kennis met een ongekend mooi zeeleven en prachtige koraalvorming. De Antilla was een Duits schip dat in 1940 door de kapitein tot zinken werd gebracht nadat Duitsland Nederland binnenviel. Tot op de dag van vandaag is de Antilla het grootste nog intacte scheepswrak. De Pedernales was één van de vier olietankers die in 1942, in een tijdsspanne van twee dagen, door een Duitse onderzeeër getorpedeerd werd.

Meer dan 300 prehistorische pictogrammen

Eeuwenoude tekeningen van de Caiquetio-shamannen, die duizenden jaren geleden op het eiland leefden, kunnen tot op de dag van vandaag nog aanschouwd worden op diverse rotsformaties op het eiland. Wie de Fontein-grot en de Guadirikiri-grotten betreedt, staat oog in oog met de meest bijzondere indianentekeningen. Doordat het eiland vrij vlak is, kun je de rotsen eenvoudig beklimmen.

De meeste zonuren

Op het ‘One happy island’ krijg je, in vergelijking met de rest van het Caraïbisch gebied, het minst vaak met een regenbui te maken. Het maakt dus niet uit wanneer je naar Aruba op vakantie gaat. Er is gewoon bijna altijd zon! En aangezien Aruba ook nog eens buiten de orkaanzone ligt, is de kans miniem dat een orkaan over het eiland raast.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Met een e-scooter door Parijs

De stad Parijs zet meer en meer in op duurzaam toerisme, en daarbij speelt ‘vervoer’ een belangrijke rol.Met het nieuwe COUP verken…
Read More

Inpakken zonder stress

Inpakstress is bijna niet te voorkomen als je op vliegvakantie vertrek. En nu je bij veel luchtvaartmaatschappijen moet…
Read More

Links rijden?

5 tips om het makkelijker te maken! In maar liefst 76 landen rijden ze links. Dat kan best…