Norwegian Epic

Jong, modern en Freestyle Cruising”.
Het paradepaardje van Norwegian Cruise Line (NCL) is uiteraard nog steeds het in 2000 gelanceerde “Freestyle Cruising” concept, m.a.w. eten waar, wanneer en met wie u wil, zonder dresscode. De kledij aan boord is dus steeds informeel, zelfs tijdens de diners! U heeft de keuze uit tenminste 11 verschillende kleinere restaurants, die elk hun eigen specialiteiten hebben. Zo is er steevast een Italiaans, Frans en Aziatisch restaurant aanwezig, naast de 2 hoofdrestaurants waar elke dag een ander menu wordt geserveerd. Keuze in overvloed!

De NCL-vloot bestaat uit zeer jonge, moderne schepen met veel faciliteiten en zijn zeer geschikt voor koppels en gezinnen met kinderen. Voor deze laatsten zijn er verschillende kinderclubs aanwezig, ingedeeld per leeftijdscategorie. Uiteraard zijn er voor de volwassenen ook voldoende activiteiten: speel een partijtje tafeltennis met één van de andere gasten, neem deel aan een wijn- of kunstseminarie, kijk naar een kookdemonstratie of ga simpelweg sporten in de fitnessruimte. Laat u verwennen in de spa, boek een exotische hot-stone massage of doe gewoon zalig niets!

Aan boord van NCL staan flexibiliteit en vrijheid voorop.

NORWEGIAN EPIC

De Norwegian Epic is voorlopig nog het derde grootste cruiseschip ter wereld (na de Oasis of the Seas en de Allure of the Seas)… of beter ‘drijvend resort’. Met een lengte van 325 meter, een breedte van 40 meter en 19 passagiersdekken biedt het plaats aan 4.200 passagiers.

Met de Norwegian Epic brengt NCL een schip, waar je bijna alles wat je weet over cruiseschepen, moet vergeten.
Dat begint al met het dekkenplan. Hier is geen atrium van 10 meter hoog of een Royal Promenade. Het interieur is een aaneenschakeling van ruimtes en functies, die op een heel eigen manier in elkaar overvloeien. Er is bijv. de plek bij de “Ice Bar”, waar je tegelijk 2 dekken naar beneden kijkt, het Manhattan Restaurant ziet, in de Teppanyaki loert en ook het Sushi Restaurant opmerkt, terwijl je op het laagste dek de roltrappen mensen ziet aan- en afvoeren.

Culinair aanbod

De Norwegian Epic is het eerste van een nieuwe generatie Freestyle Cruising schepen. Je bent niet gebonden aan een vaste tafel en een vast tijdstip in één hoofdrestaurant, maar je kan terecht, wanneer je wil, in één van de 20 verschillende restaurants. In theorie klinkt dat geweldig, in de praktijk vraagt het toch wel enige aandacht. Vooraf plannen en reserveren is aan te raden. Dat kan reeds online, voor de afvaart, of toch minstens op dag 1 van de cruise.

In het culinaire aanbod kan je kiezen tussen 11 opties waarvoor je geen cent moet neertellen. Voor 9 specialiteitenrestaurants moet je wel bijbetalen. The Manhattan Room en Taste zijn de 2 hoofdrestaurants (voor zover nog sprake van een main dining room), aangevuld met het Garden Café als buffetrestaurant. Deze bevindt zich vooraan, bovenop de navigatievbrug (ja, dat gedeelte dat lijkt alsof het er achteraf werd opgezet). Verder kan je gratis terecht voor “American Favourites” in de O’Sheehan’s Bar & Grill (met bowlingbanen, biljart- en voetbaltafels), tapas in de Spice H2O, hamburgers in de Great Outdoors, enz. Roomservice is eveneens inbegrepen.

Mits een kleine toeslag kan men terecht in het uitstekende Cagney’s Steakhouse of de Braziliaanse Churrascaria (vlees aan het spit en salad bar), La Cucina (Italiaans), Le Bistro (Frans), Shanghai’s (Chinees), Teppanyaki (Aziatische showcooking) en Wasabi (Japans). Pizza’s zijn 24/7 verkrijgbaar en worden geleverd eender waar op het schip.

Circus in de Spiegeltent

De grote innovatie is het “Cirque Dreams and Dinner” in de Spiegeltent. Het lijkt alsof je dineert in een circustent, terwijl in het midden acrobaten, jongleurs en clowns een non-stop show opvoeren, met af en toe participatie van enkele vrijwilligers uit het publiek. De optredens zijn van topniveau met verbluffende acts en kostuums. Het geheel doet wat denken aan Cirque du Soleil. Er is geen menukaart, maar er wordt een prima en lekker driegangenmenu opgediend.

De circustent is één van de grote entertainmentplaatsen op de Epic. Het Epic Theatre is de andere grote spektakelzaal, met als topattractie optredens van de Blue Man Group (acht optredens per week, online reservatie aan te raden!). Alternerend zijn er in hetzelfde theater shows van “Legends in Concert” (imitaties van Madonna, Tina Turner, enz.).
In de Comedy Club is er een “Howl at the Moon” pianoshow, waar het publiek geacht wordt om te klappen, te dansen en te zingen. Er is een schitterende jazz & bluesbar. In de circustent zijn ook ‘moorddiners’ en voor de kinderen zijn er interactieve Nickelodeonshows met SpongeBob.

Met nog veel meer entertainment begrijpt men meteen wat voor een soort cruise men kan verwachten. M.a.w. de Epic is niet meteen de setting voor een weekje eindeloze rust en romantiek. Dit is iets voor mensen die houden van actieve strandvakanties, plezier, entertainment, muziek, sport en uitgaan (in de schitterende nightclub).

New wave hutten

Het opvallendste element in de inrichting van de hutten van de Norwegian Epic zijn de gebogen muren. Het zijn zgn. ‘new wave staterooms’ die een ongezien modernisme uitstralen. Er werd gebruik gemaakt van donker hout en zachte tinten met hier en daar een kleurrijke ‘touch’. Alle 1.426 buitenhutten hebben een balkon. Ondanks de fraaie uitstraling en de ongekende opbergmogelijkheden zijn er ook merkwaardige aspecten: omdat het toilet en de douchecel (of bad) zich elk achter een matglazen schuifdeur bevinden, lijkt het alsof er wat minder privacy is. Zelfs met de deur dicht lijkt het een beetje alsof je op het toilet zit in de kamer. Ook de lavabo staat in de hut zelf, vlakbij het bed. Dat is echt wennen.

Studio’s en Villa’s

Heel innoverend is het concept van de Studio’s. Deze hypermoderne binnenhutten zijn specifiek voor alleenstaanden en liggen in een zone die enkel toegankelijk is voor ‘soortgenoten’. De hut heeft een tweepersoonsbed, een kast, douchecel en een toiletcel. Volgens je stemming kan je kiezen uit één van de 4 moodsettings. Eén ervan (de knop met het hartje) dompelt de hut meteen in een romantisch licht, voor als je een leuke medepassagier zou ontmoeten. En die kan je ontmoeten in de Studio Lounge, dé verzamelplek waar singles samen iets kunnen drinken.

Meer dan 10 jaar geleden begon NCL met het concept van de Villa’s, een reeks topsuites en penthouses in een privégedeelte op de hoogste dekken. Op de Epic zijn er 60, die zich allemaal vooraan (boven het buffetrestaurant) bevinden. Het zijn de duurste suites, maar tegelijk gaan die wel als eerste de deur uit. Voor vroegboekers!

Actieve buitendekken

Het zonnedek heeft een heel andere configuratie als op andere schepen. Twee schoorstenen (in de breedte) vormen zowat de basis voor een heus waterpretpark met één van de langste glijbanen op zee. Het summum is de ‘Epic Plunge’, iets dat te vergelijken is met een grote trechter waarin je belandt na een tocht door de glijbaanbuizen.
Verder zijn er 2 zwembaden en 5 bubbelbaden, bars, speeltuinen voor klein en groot, een immense klimmuur en een klimgrot (‘Spider Web’), een openluchtpodium met megatelevisiescherm, enz.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

cruisen met SeaDream Yacht Club

Als je opteert voor een cruise met de SeaDream Yacht Club is dit geen ongrijpbare droom meer!Door de kleinschaligheid van…