Op citytrip zonder wachtrijen

Heb je ook zo’n hekel aan wachtrijen als je op citytrip bent? Elke grote trekpleister heeft er last van, maar met een beetje voorbereiding kan je de files makkelijk omzeilen. Zo doe je dat.

Londen
De Tower of London is één van de bekendste trekpleisters, maar ook één van de drukste. Je kan via mij al een inkomticket kopen. Of ga ineens voor een London Pass, dan hoef je ook niet te wachten. Een dagpas kost 48 euro, dus je moet dan wel enkele attracties combineren om die te laten renderen. De kaart geeft bijv. ook toegang tot de koepel van St.Pauls’s Cathedral en tot de Tower Bridge Exhibition. Of kies resoluut voor de dure attracties en ga naar de London Zoo of de nieuwe London Bridge Experience.

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud’s is zeker een must, maar wel duur. Bovendien moet je àltijd aanschuiven voor tickets. Koop dit dus ook op voorhand via mij, dan krijg je al 10% korting op de kassaprijs en hoef je niet aan te schuiven.

Parijs
Je bent niet in Parijs geweest als je niet op de Eiffeltoren hebt gestaan. Dat vindt iedereen, dus boek je best op voorhand een ticket (www.toureiffel.fr) . Bied je een tiental minuten voor de start van je tijdslot aan, dan kan je meteen in de lift naar de tweede verdieping. Voor de lift naar de derde verdieping krijg je geen voorrang. Ga daarom vroeg in de ochtend of in de late namiddag, zo ontloop je de groepen.
Je kan ook een rondleiding ‘achter de schermen’ boeken, dan ga je ook tot de tweede verdieping met de lift.

Het Louvre is een must, maar zeker bij slecht weer is het aanschuiven aan de kassa. Bestel je ticket dus vooraf, daarmee kan je de hele dag binnen (www.louvre.fr) . Nog een goede optie is om naar één van de nocturnes te komen: op woensdag en vrijdag is het museum open tot 22 uur.
Je kan ook binnengaan via de trappen vlakbij de mini Arc-de-Triomphe. Waar de tuinen van de Tuilerieën beginnen is een trap die je naar de ondergrondse achteringang van het Louvre leidt.
Via mij kan je ook een begeleid bezoek boeken, zodat je ook niet moet aanschuiven aan de kassa of de inkom.

Nog een populair museum is het Musée d’Orsay. Ook daarvoor kan je via mij al tickets bestellen om langs een aparte ingang (porte C)  binnen te kunnen. Dinsdag en zondag zijn de drukste dagen, die vermijd je beter. Als je bij aankomst ‘s morgens meteen naar de zaal van de impressionisten rent ben je de meute voor.

Berlijn
De must in Berlijn is de glazen koepel boven aan de Reichstag, maar daarvoor moet je soms 2 uur aanschuiven. Een handig alternatief is restaurant Feinkost Käfer boven in de Reichstag: als je daar een tafeltje boekt kan je langs de filevrije groepsingang (West C) gaan eten en vanuit het restaurant sta je vlakbij de ingang van de koepel.

Rome
De Vaticaanse musea zijn bijzonder populair en dat merk je aan de wachtrijen. De beste oplossing is om op voorhand voor een bepaalde dag al tickets te kopen. Een gids leid je door de musea met de Sixtijnse kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Zo heb ik enkele verschillende combitickets.

Een andere drukke trekpleister van Rome is het Colosseum. Ga aanschuiven aan de kassa van de Palatijnse Heuvel, daar zijn de wachtrijen korter en je kan er een combiticket kopen. Een andere optie is om via mij een driedaagse Roma Pass te kopen, waarmee je twee musea naar keuze gratis en zonder aanschuiven kan bezoeken.

Venetië
De San Marcobasikiek kan gratis bezocht worden, maar dat wil niet zeggen dat er geen wachtrijen zijn. Sinds kort kan je de files omzeilen door op voorhand een ticket te bestellen voor een bepaald tijdstip (www.venetoinside.com). Je bezoekt de basiliek best om 11.30u. op weekdagen en om 14u. op zondag, dan worden de mozaïeken verlicht. Een andere optie om niet aan te schuiven is het boeken van een (gratis) geleide tour (turismo@patriarcatovenezia.it) . De rondleidingen vinden plaats om 11u. behalve op zondag.

Firenze
Voor bijna alle musea in Firenze kan je vooraf tickets bestellen via de website www.waf.it. Vooral voor de Galleria degli Uffizi is dat geen overbodige luxe. In het reisbureau bied ik een combinatieticket aan voor het Uffizi en de Galleria dell’ Accademia met gids of om ze op eigen houtje te bezoeken.

Barcelona
De Sagrada Familia is wellicht het hoogtepunt van Barcelona, maar zorg dat je je toegangsticket op voorhand bestelt (www.telentrada.com – kies tabblad MOLT+). Je hebt de keuze tussen 9 uur, 14 uur of 16 uur. Kies voor het eerste of laatste. Voor een bezoek aan de torens moet je immers een apart ticket kopen en dat kan je niet vooraf reserveren. Kom dus in de vroege voormiddag of de late namiddag om de drukte te vermijden.
Via die website kan je ook tickets bestellen voor La Pedrera, een ander meesterwerk van Gaudí.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Parijs, maar dan ‘anders’

Ik begin op de fiets. ‘Paris à Vélo’ bestaat al even, maar de thematochtjes zijn uitgebreid. Deskundige gidsen leiden je langs…
Read More

Met een e-scooter door Parijs

De stad Parijs zet meer en meer in op duurzaam toerisme, en daarbij speelt ‘vervoer’ een belangrijke rol.Met het nieuwe COUP verken…