Parijs, maar dan ‘anders’

Ik begin op de fiets. ‘Paris à Vélo’ bestaat al even, maar de thematochtjes zijn uitgebreid. Deskundige gidsen leiden je langs charmante, verkeersarme  straten. De meest populaire tour is “Coeur de Paris”. Maar heel origineel is  “Paris Villages”, waarbij je minder bezochte hoekjes van de stad bezoekt. Op zaterdagavond is er een nocturne (van mei tot september om 20u30). De uitstap duurt telkens 3 uur en wordt afgelegd in een heel rustig tempo met diverse haltes. Een leuke manier om Parijs ‘te doen’.
(32 euro p.p., 26 euro p.p. -26 jaar)

Een ander fantastisch bezoek: een romantisch, dolkomisch ritje met een 2-pk’tje over de Champs-Elysées.
De 2CV is een cultwagen en hét symbool van de French touch. Hij werd ontworpen als een comfortabel werkpaard voor het ruige Franse platteland, een paraplu op vier wielen die een boer en een vat met 50 liter wijn moest kunnen vervoeren. Dit icoon speelt vandaag de hoofdrol in een reeks stadstours die je met een privé-chauffeur langs onbekende plekken rijdt. De chauffeur spreekt Engels en Frans, voorziet fotostops en geeft u tips voor restaurants, bezoeken, een avondje uit, …
Twee mogelijkheden: een korte rit met vertrek aan de Place de la Concorde over de Champs-Elysées en langs de Eiffeltoren, de Madeleinekerk, enz.; of een langere rit let pick-up aan je hotel. Dan rij je o.m. langs de Place Vendôme, Port de l’Arsenal, Eglise Saint-Roch, het huis van Serge Gainsbourg, enz.
Je leunt lekker relaxed achterover op de achterbank en geniet intussen van la vie en rose dat door het open dak  komt binnengewaaid.
(95 euro voor de korte rit, 190 euro voor de lange rit)

Ik mag ook de Batobus niet vergeten. Dat zijn waterbussen met 8 haltes aan de Seine. Je bent op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals  het Musée d’Orsay of de Eiffeltoren. Minder duur dan een taxi of een bateau-mouche, veel leuker bovendien en je hebt geen last van de files!
(17,20 euro/1 dag, 20,60 euro/2 dagen – er is kinderkorting -12 jaar)

Een buurt waar je heerlijk kan rondslenteren is Les Buttes aux Cailles, vlakbij de Place d’Italie. Het is een beetje zoals een klein dorpje binnen Parijs, met cafeetjes, designerwinkels, enz. Ook in Les Abbesses, tussen Pigalle en Montmartre, kan je wandelen in kleine straatjes met een aangename en ontspannen sfeer. Bovendien zijn de winkels er open op zondag.
Als je te vroeg in het Gare du Nord bent voor je terugreis met de Thalys, profiteer er dan zeker van om even naar de Indiase buurt te gaan. Vlak naast het station vind je een lange straat met Indiase kledingwinkels, eethuisjes en voedingswinkels.

Wist je trouwens dat er een wandelpad doorheen Parijs loopt? Tussen het Bois de Boulogne en het Bois de Vincennes bevindt zich een 19km. lang wandelpad dat met bescheiden rode en gele stippellijnen is aangegeven op de straatlantaarns. Hier ontdek je niet alleen een paar vergeten plekjes van de stad, maar ook haar
idyllisch karakter. Je komt langs enkele Russische blokhutjes van de Expo van 1870, het Musée Rodin, een 19de eeuwse pagode, de Jardin des Plantes en zelfs door een wijngaard in het Parc de Bercy!
(meer info op http://www.gr-infos.com/grp-paris.htm)

Het beroemdste monument van de stad, de Eiffeltoren, kan nu ook achter de schermen bezocht worden, voor het eerst sinds de constructie van dit imposante monument in 1889. Je bezoekt o.m. de machinezaal die de liften tot op vandaag bedient, de voormalige bunker die onder het Champ de Mars ligt en je geniet van het formidabele uitzicht vanaf de eerste verdieping. De gids vertelt bovendien graag meer over de meest markante evenementen uit de 2 eeuwen geschiedenis van de toren.
(op woensdag en zaterdag – 20,50 euro p.p.)

Op de eerste verdieping van de Eiffeltoren ligt trouwens een zeer goed restaurant: Restaurant 58 Tour Eiffel. De grote vensters geven uit op de Seine en het Trocadéro of op de binnenkant van de toren. Je geniet er van het uitzicht en de zorgvuldig samengestelde menu’s in een knap, hedendaags kader.
(lunch of diner, prijzen op aanvraag)

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Met een e-scooter door Parijs

De stad Parijs zet meer en meer in op duurzaam toerisme, en daarbij speelt ‘vervoer’ een belangrijke rol.Met het nieuwe COUP verken…