cruisen met SeaDream Yacht Club

Als je opteert voor een cruise met de SeaDream Yacht Club is dit geen ongrijpbare droom meer!
Door de kleinschaligheid van het schip, de ongebreidelde luxe aan boord en het all-inclusivesysteem, krijg je het gevoel alsof je met je eigen jacht vaart. Voor SeaDream zijn dromen geen bedrog.

NO STRESS

De rederij werd in 2001 opgericht door de Noor Atle Brynestadt. De voormalige oprichter van Seabourn was een beetje uitgekeken op het klassieke cruisegebeuren en wilde met twee oude Sea Godessschepen iets totaal nieuws beginnen. Hij zou de passagiers op de SeaDream I en de SeaDream II het gevoel geven dat ze op hun eigen jacht zaten. De sleutelbegrippen van de nieuwe maatschappij, die zich uitdrukkelijk ‘yacht company’ noemde, luidde dan ook ‘no clocks, no crowds, no lines, no stress’.

De droom van Brynestadt en het nieuwe concept werden gerealiseerd. Om te beginnen zijn er de twee kleine schepen (4260 tonnage) waar maximum 110 passagiers (en een bemanning van 90) op kunnen. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer aan boord. Hier heeft u geen smoking of cocktailjurk nodig: op het yacht geldt gemakkelijke, sportieve kledij als dress code.

BUITEN

Bij een klassiek cruiseschip staat alles in functie van het interieur, de kajuiten en de shows. Bij een yacht geldt dat veel minder. Meer nog: wie op een yacht zit wil zoveel mogelijk buiten vertoeven. SeaDream deed ook hier bijzondere inspanningen om dat yachting-gevoel op te wekken. Er zijn veel bovendekse faciliteiten: de passagiers kunnen buiten lunchen en dineren wanneer gewenst. Heel geliefd is de formule “Dinner under the sky”. Ook de grote Balinese ligbedden wijzen erop dat alles aan boord gericht is om op het dek te verblijven. Trouwens, de ‘Top of the Yacht’-bar blijft tot in de late uurtjes open.

SOEPEL

De kapiteins van de schepen zijn erg soepel met de vaarschema’s. Het gebeurt regelmatig dat de geplande route op vraag van de passagiers wordt gewijzigd, om bijvoorbeeld slecht weer te vermijden. Door hun kleinschaligheid kunnen de jachten ook kleinere haventjes aandoen en ze blijven meestal tot ‘s nachts liggen zodat je ook op de bestemmingen van het nachtleven kan proeven.

Op een SeaDream yacht mag dan wel een ongedwongen sfeer heersen, dit betekent niet dat u niet kan genieten van een ongebreidelde luxe. Op de SeaDream geldt immers een ultra all inclusive systeem, waar bijna alles inbegrepen is. Inclusief champagne, oesters en kaviaar!

KAJUITEN

Je slaapt in een echt bed, met voor jou een reuzespiegel. Bij de registratie kan je opteren voor synthetische of donzen kussens, geleverd door Linnen Trade uit Aartselaar! Het slaapgedeelte kan met een gordijn afgesloten worden van het salon, wat extra privacy oplevert. Er zijn geen balkons. ‘It’s yachting, not cruising!’.
Op het flatscreen kan je diverse tv- en muziekkanalen raadplegen. Aan de concierge kan je gratis dvd’s en cd’s bekomen.
Uit de heel ruime douche komen stevige multi-jet douchestralen.
En zoals al aangehaald: je kan in uw gepersonaliseerde SeaDream pyama gaan overnachten vooraan en achteraan het dek, op één van de Balinese Dream Beds. ‘Watching the stars’, zo heet dat dan.

WAAR

De SeaDream yachten varen hoofdzakelijk in Zuid-Europese en Caraïbische wateren. De Franse en Italiaanse Rivièra behoren tot de mogelijkheden, terwijl de oostelijke Middellandse Zee en de Zwarte Zee steeds populairder worden.

Er bestaat geen lijvige prijzentabel van SeaDream, maar er wordt gewerkt met vroegboekaanbiedingen, kortingen voor repeaters en speciale promoties in functie van beschikbaarheid. De schepen varen trouwens met een bezettingsgraad van bijna 99%!

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Norwegian Epic

Jong, modern en Freestyle Cruising”.Het paradepaardje van Norwegian Cruise Line (NCL) is uiteraard nog steeds het in 2000 gelanceerde “Freestyle…