Trouwen in het buitenland

Elk jaar stappen meer en meer koppels in het huwelijksbootje in het buitenland. Reisbureau Kristof Holidays kan, i.s.m. touroperator Travelworld, uw huwelijk op verschillende bestemmingen regelen. Wij verzorgen het van A tot Z en staan u bij voor de legalisatie in België.
 

Algemene informatie

België erkent niet elk huwelijk. Er zijn landen waar men in het huwelijk kan treden, maar dan is men enkel gehuwd in dat land. Dat huwelijk kan niet officieel gemaakt worden in België. De weddingmoons die wij voorstellen op verschillende bestemmingen zijn wettelijk en worden, mits het voorleggen van de legale documenten, erkend. Timing is uiterst belangrijk: bij bepaalde bestemmingen moet de huwelijksafkondiging reeds 4 maanden voor datum gebeuren!

Documenten

De voorwaarden om in het buitenland te trouwen zijn meestal in elk land hetzelfde. Zo moeten beide partners meerderjarig zijn. U moet de volgende documenten aan mij bezorgen:
-Een kopie van uw paspoort (dus geen identiteitskaart).
-Een geboorte akte, indien nodig vertaald door een beëdigd vertaler (gelegaliseerde kopij).
-Een bewijs van woonst in België, indien nodig vertaald door een beëdigd vertaler (gelegaliseerde kopij). Eventuele echtscheiding aktes of aktes van overlijden van de echtgeno(o)t(e) moeten eveneens bijgevoegd worden.

Procedure

Eenmaal u in het bezit bent van alle documenten, kopieert u deze 1 keer. Alle documenten en kopieën dienen te worden gelegaliseerd bij het vredegerecht of het gemeentehuis van uw woonplaats. U bezorgt de kopieën aan mij, zodat ik ze naar de bestemming kan sturen per koerier. Ik moet ten laatste 6 weken voor uw afreis in het bezit te zijn van deze documenten. Ter plaatse zal de aangestelde huwelijkscoördinator alles met u doornemen en de laatste details bespreken.

Het huwelijk

Afhankelijk van de bestemming die u kiest kan het huwelijk voltrokken worden op het strand, in de tuin van het hotel of op een locatie naar keuze. Op sommige bestemmingen dient het huwelijk te worden voltrokken in het stadhuis. Eveneens is het mogelijk een kerkelijk huwelijk te organiseren. Na het huwelijk wordt er meestal een kleine receptie aangeboden. Optioneel kan u er voor kiezen een uitgebreide receptie te houden, een avondmaal met de vrienden of een romantisch diner. Er zijn op elke bestemming talrijke opties beschikbaar zoals foto’s, dvd-opnames, taarten, bloemen, …

De legalisatie in België

Eenmaal gehuwd in het buitenland laat ik het opgemaakte huwelijksattest legaliseren. Afhankelijk van de overeenkomst met België dient dit te gebeuren op een Belgische ambassade, een consulaat of via een apostille (wettiging door de lokale autoriteiten). Het huwelijks certificaat wordt u zo snel mogelijk toegestuurd, dat kan wel 4 maanden duren ( afhankelijk van de gekozen bestemming). Eenmaal in uw bezit laat u dit document vertalen door een beëdigd vertaler en stapt u ermee naar de burgerlijke stand van uw gemeente. Zij zullen uw huwelijk inschrijven en pas dan bent u ook in België officieel gehuwd.

Hernieuwing van de huwelijksbeloften

Naast het eigenlijke huwelijk wensen nogal wat mensen een hernieuwing te doen van de huwelijksbeloften. Uiteraard is een exotische bestemming hiervoor een ideale plaats. Ook dit kan ik voor u regelen.

Bestemmingen

Ik kan officiële huwelijken op een tiental bestemmingen organiseren, terwijl symbolische huwelijken zowat overal kunnen geregeld worden. De populairste huwelijksbestemmingen zijn Frans-Polynesië, Aruba, Mauritius, Curaçao, St. Lucia en de Seychellen. Een volledig verzorgd huwelijk kan al vanaf 399 euro per koppel.

0 Shares:
You May Also Like