Inpakken zonder stress

Inpakstress is bijna niet te voorkomen als je op vliegvakantie vertrek. En nu je bij veel luchtvaartmaatschappijen moet betalen voor je koffers wordt het er niet gemakkelijker op. Het is meer dan ooit zaak om het aantal bagagekilo’s scherp in de gaten te houden, zodat je op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan.

Hou bij het inpakken in elk geval rekening dat er nog genoeg ruimte over is voor een paar souvenirs. Zorg er ook voor dat uw kleding kreukvrij aankomt. Want de eerste avond in een verfrommeld zomerkleedje of verkreukeld hemd gaan dineren is ook zo ongezellig.

Tien tips voor het snel inpakken van uw koffer:

1. Leg in de dagen voor vertrek alvast dingen klaar die je mee wil nemen. Die goeie jeansbroek die net uit de wasmachine komt, een nieuwe fles zonnecrème, een boek dat je echt wil lezen, en zaken die echt niet vergeten mogen worden zoals een zonnebril en medicijnen.

2. Check bij het hotel of er strandhanddoeken beschikbaar zijn. Het is heerlijk om je neer te vleien op een lekker grote handdoek, maar minder fijn om die joekel in uw koffer te stoppen, om er vervolgens achter te komen dat het hotel de badlakens op een grote stapel klaarlegt bij het zwembad.

3. Vouw topjes, bloesjes, vestjes en eventueel een trui maar één keer dubbel, om kreukelen te voorkomen. Kleedjes en rokjes hang je vast bij elkaar en pak je als laatste in. Sla deze één keer dubbel en leg ze zo glad mogelijk als laatste in je koffer.

4. Boeken, reisgidsen en schoenen gaan onderaan in de koffer. Schoenen vul je best op met sokken of opladers van electronica die meegaat. Stop de schoenen eventueel in een schoenenzak of plastic zakje, om je kleren niet vuil te maken.

5. Neem je ‘zware’ kledij mee op vakantie (bijv. een jeansbroek, wandelschoenen, …), trek die dan aan tijdens de reis. Dat scheelt gewicht in je koffer.

6. Weeg de koffer voor vertrek. Teveel kilo’s is niet alleen duur, het is ook een vervelende stressfactor wanneer je op de luchthaven opeens spullen moet overladen van koffer naar handbagage.

7. Gaat er een flinke stapel t-shirts mee? Rol deze dan op en leg ze op lege plekjes in de koffer, bijv. aan de randen. Oprollen voorkomt kreuken en het scheelt veel ruimte. Ook ondergoed en badkleding leent zich goed voor het opvullen van ruimtes, bijv. tussen de schoenzakken.

8. Toiletspullen pak je als laatste in, maar het is wel handig om crèmes, shampoo en zo alvast klaar te zetten, liefst in kleine reisflesjes of in kleine flacons. Om het risico van lekken te voorkomen is het handig de dopjes af te plakken met tape.

9. Maak een inpaklijst en vul deze na de vakantie aan met spullen die je achteraf toch gemist hebt. Gebruik de lijst bij de eerstvolgende vakantie. Zo ga je nooit meer met teveel of te weinig op pad. Bewaar die lijst gewoon in je koffer.

10. Behoed jezelf voor overtollige, dure bagagekilo’s. Wees streng voor jezelf en neem alleen dat mee wat je echt nodig hebt. Bijv. een paar leuke setjes voor ‘s avonds die je met elkaar kan combineren en geen stapel truien als je naar een warm land gaat. Niet zes paar schoenen, maar maximum drie: een paar voor dat chique diner, een paar voor overdag en prettige loopschoenen. Slippers wegen trouwens vrijwel niets…

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Ongerept Puglia

De hak van Italië, verrassend mooi Puglia, in het zuiden van Italië, is als een Schone Slaapster die…
Read More

Met een e-scooter door Parijs

De stad Parijs zet meer en meer in op duurzaam toerisme, en daarbij speelt ‘vervoer’ een belangrijke rol.Met het nieuwe COUP verken…
Read More

Seven Hanging Valleys

De Brusselse organisatie European Best Destinations heeft de ‘Seven Hanging Valleys‘ in de Portugese Algarve  uitgeroepen tot het beste wandelpad…
Read More

Cabo Verde

Kleurrijke huizen, een vriendelijke bevolking, vulkanische ondergronden, eindeloze stranden en een boeiend onderwaterleven. En misschien nog belangrijker: slechts…