Koken op de camping hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar verse ingrediënten en een simpel kooktoestel zet je zo iets lekkers op tafel. Of je nu met een tent, caravan of camper reist, deze drie gerechten zijn makkelijk te maken, nemen weinig ruimte in en smaken heerlijk na een dag buiten zijn.
Gebakken aardappeltjes met ei en tomaat
Dit recept is perfect voor ontbijt of lunch. Je hebt maar één pan nodig en je zit snel aan tafel. De combinatie van aardappel, ei en tomaat vult goed en is makkelijk te maken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 middelgrote aardappels
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- Peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze kort voor in een pannetje met water, zo’n 10 minuten. Giet af. Snijd de ui en tomaten in stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de aardappels toe en bak ze rondom bruin. Doe dan de tomaten erbij. Maak met een lepel vier kuiltjes in het mengsel en breek hierin de eieren. Doe een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes bakken tot de eieren gestold zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta met courgette en tonijn
Dit is een handig gerecht voor ’s avonds. Je kookt de pasta en maakt de saus in dezelfde pan. Het is snel klaar en je hebt maar een paar ingrediënten nodig die je makkelijk kunt meenemen of bewaren.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram pasta
- 1 courgette
- 1 blik tonijn op olie
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af, maar laat een beetje achter in de pan. Snijd de courgette in kleine stukjes. Fruit de knoflook kort in wat olie van de tonijn. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. Doe de tonijn met olie erbij en schep goed om. Voeg de crème fraîche toe en meng alles met de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Wraps met kip en avocado
Wraps zijn makkelijk mee te nemen en snel klaar. Je kunt ze warm maken in een pan of gewoon koud eten. Deze variant met kip en avocado is lekker fris en voedzaam.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 wraps
- 1 avocado
- 1 kleine krop sla of zakje gemengde sla
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel yoghurt of mayonaise
Bereiding:
Snijd de kip in reepjes en bak deze in een pan met olie en paprikapoeder. Laat even afkoelen. Snijd de avocado in plakjes. Smeer wat yoghurt of mayonaise op de wrap. Leg hierop wat sla, kip en avocado. Rol de wrap stevig op en snijd eventueel doormidden. Serveer direct of wikkel in folie voor later.
Laat het weten als je ook een lijstje wilt van handige basisingrediënten voor in de campingkast.