citytrip Krakau 4 dagen

Krakau Wawel
Krakau marktplein
Krakau kasteel
Krakau Schindler fabriek
Krakau Bonerowski Palace
Krakau Auschwitz
Krakau Auschwitz Birkenau
Krakau Wawel
Krakau marktplein
Krakau kasteel
Krakau Schindler fabriek
Krakau Bonerowski Palace
Krakau Auschwitz
Krakau Auschwitz Birkenau

Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, staat bekend om zijn architectonische pracht, spannende hedendaagse kunst en fascinerende verleden, met kastelen, ruïnes en musea overal in de stad.
In voormalige kastelen en decadente paleizen uit de renaissance zitten tegenwoordig musea vol met koninklijke schatten en herinneringen aan de Holocaust. Maar Krakau leeft net zoveel in het heden als in het verleden, en kent een bloeiende hedendaagse kunstscène, weekendmarkten en een bruisend uitgaansleven.

Dankzij een betrouwbaar netwerk van trams en bussen is het is niet moeilijk om de weg te vinden. Veel populaire bezienswaardigheden bevinden zich in de compacte en goed te voet te verkennen oude binnenstad (Stare Miasto).
Het Kasteel Wawel staat hoog boven de stad. Het kasteel heeft Krakau vanaf de zestiende eeuw beschermd tegen indringers. Tegenwoordig kun je er statige zalen, weelderige sieraden en harnascollecties bewonderen. Bezoek als je hier bent ook meteen de monumentale Wawelkathedraal en de Drakengrot, een kalkstenen grot waar volgens de legende een draak heeft gewoond.
In de geschiedenis van Krakau speelt de Joodse gemeenschap een grote rol. In de fabriek van Oskar Schindler, die je wellicht kent dankzij de film Schindler’s List van Steven Spielberg, kun je daar meer over te weten komen. De fabriek is ondertussen verbouwd tot een uitgebreid museum met beelden van de Holocaust die zeker indruk zullen maken.

Tijdens de zomermaanden komen de stadsparken van Krakau tot leven met openluchtconcerten en festivals. Ga picknicken in het Park Jordana of maak een rondvaart op de Wisła-rivier die door de stad loopt. Wanneer in de winter Krakau bedekt is onder een laag sneeuw, krijgen de gebouwen in de oude binnenstad een romantische sfeer.

 

Reisverloop
Dag 1: Brussel-Krakau
Rechtstreekse lijnvlucht met Brussels Airlines naar Krakau. Onthaal en transfer naar het gekozen hotel. Vrij diner. Overnachting.

Dag 2: Krakau-Wielizcka
Tijdens een stadswandeling maak je kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de Koninklijke Route met het Koninklijk Paleis, de Oude Stad met het standbeeld van de zeemeermin, de barbakan, de Florainska-poort, het theater, de opera en het graf van de onbekende soldaat. Het marktplein met de Lakenhallen en de gotische Mariakerk is heel indrukwekkend. De wandeling gaat ook naar de Wawel-heuvel.
’s Namiddags breng je een bezoek aan de meer dan 800 jaar oude unieke zoutmijnen van Wielizcka. Je wandelt door het gangenlabyrint en ziet er tal van ondergrondse meren, zoutsculpturen en zelfs een ondergronds sanatorium en een heuse kapel.

Dag 3: Auschwitz-Birkenau
Bezoek aan de naziconcentratiekampen Van Auschwitz-Birkenau, 54 km. ten westen van Krakau. Een bezoek aan de straf- en vernietigingskampen laat niemand onberoerd. Niet geschikt voor kinderen.

Dag 4: Krakau-Brussel
Vrije tijd. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

Hotelkeuze:
‘Classic’
Hotel Maksymilian*** ligt heel centraal, op 600 meter van het Marktplein met de beroemde Lakenhal en de Mariakerk, op wandelafstand van de Wawelburcht en talrijke toffe bars en restaurantjes.
De 32 smaakvol ingerichte, gerenoveerde kamers bevinden zich achter de 19e eeuwse bakstenen gevel. Alle ruime kamers zijn kleurrijk en elegant gedecoreerd met respect voor het authentieke karakter van het gebouw en beschikken over een eigen badkamer met douche, haardroger en badartikelen, flatscreen-tv, telefoon, safe en gratis wifi.
In het stijlvolle, kleinschalige kelderrestaurant worden gezonde Poolse gerechten geserveerd. Verder vind je er een gezellige bar en een health center ‘Butterfly’ voor deugddoende massages.

Vertrek tussenPrijs per persoon (in 2-persk.)
26/10/2019 – 31/03/2020€ 598
01/04/2020 – 31/10/2020€ 715

‘Comfort’
Hotel Amadeus**** ligt in de historische binnenstad, op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en het treinstation. In de omgeving van het charmante boutique hotel vind je tal van toffe bars en restaurants.
In het 16e eeuwse gebouw is er plaats voor 20 kamers en 2 suites. Alle kamers beschikken over airco, tv, minibar, thee- en koffiefaciliteiten, safe, gratis wifi en badkamer met haardroger en badjassen.
Het hotel beschikt over een kleine fitnessruimte, souvenirshop, een gezellige bar en een restaurant waar zowel Poolse als internationale gerechten geserveerd worden.

Vertrek tussenPrijs per persoon (in 2-persk.)
20/04/2019 – 14/06/2019€ 748
15/06/2019 – 23/08/2019€ 730
24/08/2019 – 25/10/2019€ 748
26/10/2019 – 27/12/2019€ 698
28/12/2019 – 29/02/2020€ 628
01/03/2020 – 31/03/2020€ 668

Inbegrepen

  • vluchten met Brussels Airlines (boekingsklasse L)
  • 3 overnachtingen in het gekozen hotel
  • dagelijks ontbijtbuffet
  • Engelstalige lokale gids tijdens de excursies in internationale groep
  • alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven
  • luchthaventaksen

Niet inbegrepen

  • dranken en persoonlijke uitgaven
  • de gebruikelijke fooien
  • verzekeringen
  • suppl. andere boekingsklasse (indien L niet meer beschikbaar)