Berlijn citytrip

Berlijn Alexanderplatz
Berlijn Brandenburger Tor
Berlijn East Side Gallery
Berlijn fietsen langs de muur
Berlijn fietstour muur
Berlijn Living Hotel Berlin Mitte
Berlijn Alexanderplatz
Berlijn Brandenburger Tor
Berlijn East Side Gallery
Berlijn fietsen langs de muur
Berlijn fietstour muur
Berlijn Living Hotel Berlin Mitte

Berlijn – hip en historisch, groen en bohemien

Geen stad verandert zo snel als Berlijn. De constructies zijn hypermodern en gedurfd. Na de val van de muur heeft de stad van Marlène Dietrich zijn legendarisch tempo uit de jaren 20 teruggevonden. Het herenigd Berlijn is méér dan de som van 2 helften. Aan de westkant de grote winkelstraten met voorop de Kurfürstendamm, terwijl je voor de prachtige Pruisische architectuur, de meeste musea en het borrelende nachtleven in het oosten moet zijn.

In de historische kern Berlin Mitte liggen de voornaamste bezienswaardigheden, zoals de monumentale stadspoort Brandenburger Tor en de Reichstag, het parlementsgebouw. Vlakbij de Brandenburger Tor staat het Holocaust-monument met 2.711 grijze, rechthoekige pilaren. De architectonische schatten van het oude Berlijn vind je aan de Gendarmenmarkt.De Alexanderplatz was het toneel van de revolutie in 1989. In de legendarische straat Unter Den Linden vind je de meeste symbolen van het vroegere Pruisische Rijk. De Hackesche Höfe is één van de meest trendy ‘alternatieve’ plekken van de stad, met boetieks, cafés en restaurants op authentieke binnenpleintjes.

Er zijn tal van musea die een bezoek waard zijn, zoals het Pergamon Museum met een rijke verzameling uit de oudheid, het Egyptisches Museum met de beroemde buste van Nefertete, het Joods Museum, het Muurmuseum Haus Am Checkpoint Charlie en het sobere Dokumentationszentrum Berliner Mauer.
Spectaculair: de East Side Gallery, 1,5 km. beschilderde muur.

Waar slaap je?
In het hart van Berlijn, aan de Spree-rivier, vind je Living Hotel Berlin Mitte. Het is een klassiek en elegant viersterrenhotel en een perfect vertrekpunt om de stad te gaan ontdekken. Talrijke toeristische hotspots liggen op wandelafstand van het hotel (het Museuminsel op 600m, de Nikolaikirche op 700m, de Alexanderplatz op 1,3 km).
Voor het interieur werden vooral warme materialen gebruikt. Het resultaat is een knus en gezellig kader. Het is kleinschalig van opzet (naar Berlijnse normen) en daardoor kan je op een meer persoonlijke service rekenen. Je kan de avond eindigen in de leuke cocktailbar van zusterhotel Grosser Kurfürst aan de overkant van de straat. Daar heb je ook een fitnessruimte, sauna en stoombad.

Wat ga je doen?
Je gaat fietsen langs de muur. Fietsen in Berlijn gecombineerd met een spectaculair stukje geschiedenis. De Nederlandse gids begeleid je in 3,5 uur rijd langs de resten van de beroemde muur, de Reichstag, de overgebleven wachttorens, de Bernauer Strasse, enz.
Je krijgt eveneens een Berlin Welcome Card, waarmee je 3 dagen vrij gebruik kan maken van het openbaar vervoer en kortingen tot 50% krijgt op toeristische attracties, in musea, theaters, enz. Je kan de kaart ook gebruiken om van de luchthaven Tegel naar het centrum te rijden.

Prijs per persoon (in 2-persk.)
Periode 01/11/2018-11/11/2018€ 233
Periode 15/03/2019-31/03/2019€ 233
Periode 01/04/2019-30/06/2019€ 254
Periode 01/07/2019-31/08/2019€ 233
Periode 01/09/2019-31/10/2019€ 254

Inbegrepen:

  • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Living Hotel Berlin Mitte (of Living Hotel Grosser Kurfürst)
  • dagelijks ontbijtbuffet
  • fietstour met Nederlandstalige begeleiding
  • Berlin Welcome Card 72 uur

Vroegboekvoordeel: 10% korting bij reservering tot 30 dagen voor afreis (enkel op hotelgedeelte).

Ik heb natuurlijk nog veel meer hotels in Berlijn, in alle stadsdelen en in alle prijsklassen.
Vraag gerust meer informatie.