Begeleide reis Krakau

Polen – Auschwitz
Polen – Krakau kerk
Polen – Krakau
Polen – markt
Polen – Wieliczka
Polen – Auschwitz
Polen – Krakau kerk
Polen – Krakau
Polen – markt
Polen – Wieliczka

De Poolse stad Krakau werd niet voor niets door het Unesco-werelderfgoed tot één van de historisch belangrijkste steden ter wereld uitgeroepen. Met haar uitgesproken zuiders temperament is het zonder enige twijfel de mooiste stad van Polen en een magneet voor kunstenaars en filosofen. In het vrij compacte centrum is ieder gebouw een monument en stralen de mysterieuze steegjes een speciale aantrekkingskracht uit. Deze charmante, kleurrijke, levendige en oude schatkist is een ware cocktail voor elke wereldreiziger!

Reisverloop:

Dag 1 | Zaventem – Krakau
In de luchthaven van Krakau worden we verwelkomd door een Nederlandstalige lokale gids. Na de kamerverdeling in ons hotel, gaan we lunchen in een gezellig restaurant en daarna volgt een uitgebreid bezoek aan de Oude Stad met haar indrukwekkende architecturale rijkdom. Op Rynek Główny, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, begrijpen we al gauw waarom het stadscentrum tot het Unesco-werelderfgoed behoort. We wandelen door de mooie gotische lakenhal, zien de 70 m hoge raadhuistoren en bezoeken het kleurrijke neogotische interieur van de Mariakerk met het hoogaltaar van Veit Stoss. Vanuit de hoogste toren van de basiliek speelt er om het uur een trompetblazer een melodie die plots afgebroken wordt, een herinnering aan de torenwachter die in 1240 een vijandige pijl door zijn keel kreeg. Naast restaurants vindt u tal van cafés en bars rondom het oude stadsplein waar u nadien kunt ontspannen. Diner en logies.

Dag 2 | Krakau – Wieliczka – Krakau
Deze voormiddag bezoeken we een van Europa’s oudste mijnsites, de zoutmijn van Wieliczka. Mijnwerkers loodsen ons tot op een diepte van 135 m door een labyrint van galerijen en grotten met unieke sculpturen. Blikvanger is de St. Kingakapel op 101 m diepte, helemaal van zout en gedecoreerd met wit kristalzouten kroonluchters en sculpturen uit grijs zout. Aan het einde van de tocht worden we in een originele liftkooi omhoog gebracht. Terug in Krakau nemen we de lunch. In de namiddag bezoeken we de Wawelheuvel met het koninklijk kasteel en de kathedraal waar Poolse koningen zich lieten dopen, kronen en begraven. De vesting is een juweel van romaanse, gotische en renaissancebouwkunst, met in haar collectie een grote verzameling Vlaamse tapijten. Diner en logies.

Dag 3 | Krakau – Auschwitz-Birkenau – Krakau
Na het ontbijtbuffet verkennen we de vroegere Joodse wijk Kazimierz. We komen langs de bescheiden Remuh synagoge met de oudste Joodse begraafplaats van Krakau. De sfeervolle wijk is bij ons vooral bekend uit Schindler’s List. De beruchte fabriek huisvest een bijzonder goed gedocumenteerd oorlogsmuseum waar we een indrukwekkende tentoonstelling zien over de Duitse invasie in Polen, het Poolse weerwerk, het Joodse getto van Krakau en het verzet van Oscar Schindler tegen de nazi’s: het rauwe verhaal van Krakau in oorlogstijd. Na de lunch rijden we naar Auschwitz-Birkenau voor een aangrijpend bezoek aan het grootste concentratie- en vernietigingskamp van de nazi’s. Ongeveer 1,5 miljoen mensen, merendeels Joden, maar ook zigeuners, Russische krijgsgevangenen, Polen en verschillende andere nationaliteiten, kwamen er om het leven. Een lokale gids loodst ons door diverse intact gebleven gevangenissen, gaskamers en het crematorium. Terug in Krakau kunnen we ons opfrissen voor we met een lokale autocar naar een gezellig en sfeervol restaurant gebracht worden. U wordt er getrakteerd op een traditioneel Pools diner en een dansspektakel in typische klederdracht. Logies.

Dag 4 | Krakau – Zaventem
Tijdens onze laatste uurtjes bezoeken we het Collegium Maius, ondergebracht in een prachtig laatgotisch gebouw. Daarna bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven.

Afreisdata:
26 juni 2020
13 november 2020

Prijs per persoon: € 669

Suppl. single: € 80
Korting derde persoon in kamer: op aanvraag
Korting bij boeking voor 15/03/2020: € 34

Inbegrepen:

  • vlucht heen en terug
  • vervoer met lokale autocar
  • Nederlandstalige lokale begeleiding
  • 3 overnachtingen in hotel Maksymilian
  • alle toegangsprijzen
  • half pension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
  • folkloreavond met diner inclusief drank

Niet inbegrepen:

  • lokaal openbaar vervoer
  • fooien chauffeur en lokale gidsen
  • annulerings- en bijstandsverzekering: € 17