Island hoppen in de Cycladen

Griekenland Amorgos
Griekenland Folegandros
Griekenland Ios terras
Griekenland Ios windmolens
Griekenland Koufounissi natuur
Griekenland Koufounissi
Griekenland Mykonos
Griekenland Santorini zicht
Griekenland Santorini
Griekenland Sikinos
Griekenland Amorgos
Griekenland Folegandros
Griekenland Ios terras
Griekenland Ios windmolens
Griekenland Koufounissi natuur
Griekenland Koufounissi
Griekenland Mykonos
Griekenland Santorini zicht
Griekenland Santorini
Griekenland Sikinos

De Cycladen: deze eilanden zijn onlosmakelijk verbonden met het beeld dat iedereen zich vormt over Griekenland. Witte huisjes, kerkjes met blauwe daken en vooral de azuurblauwe zee. Island hoppen is de ideale manier om de Cycladen te ontdekken. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, je vindt er voor elk wat wils.
Ik bied zo maar liefst 17 Cycladen-eilanden aan!

De klassiekers
We combineren het mondaine Mykonos met het groene Naxos, het idyllische Paros en het mooiste eiland van de Cycladen: Santorini. Voordeel van deze combinatie is dat je rechtstreeks kan vliegen op je begin- en eindbestemming. Wijzigen kan uiteraard steeds maar er geldt wel één vuistregel: de eerste en laatste nacht moet op de aankomst- en vertrekbestemming.
MYKONOS, PAROS EN SANTORINI

Al gehoord van Koufounissi en Amorgos?
Ze bestaan nog, die kleine idyllische eilandjes waar je volop kan genieten van de rust. Koufounissi is er eentje van: turen naar de eindeloze azuurblauwe Egeïsche zee vanop prachtige zandstranden. En Amorgos? Hier werd lang geleden de film “The big blue” opgenomen. De naam zegt genoeg! Op Amorgos werd het spierwit Chozoviotissa klooster hoog tegen de rotsen aangebouwd. Je moet er 300 treden beklimmen om het te bezoeken.
NAXOS, KOUFOUNISSI EN AMORGOS

Santorini, Ios, Sikinos en Folegandros
Vanuit het adembenemende Santorini vaar je naar Ios met zijn bruisend nachtleven. Daarna naar Sikinos, wat in schril contrast staat met Ios door zijn kleinschaligheid en absolute rust. Het rotsachtige Folegandros heeft dan weer indrukwekkende kliffen. Hier tref je een heel relaxte, bijna gezapige manier van leven aan. Bij valavond moet je beslist de heuvel opwandelen richting de kerk van Panagia, waar je geniet van een adembenemend uitzicht op de omgeving.
Deze island hopping eindigt in schoonheid op Santorini.
SANTORINI, IOS, SIKINOS EN FOLEGANDROS

Wandelparadijzen Kea, Kythnos en Serifos
In het noordwesten van de Cycladen bevinden zich Kea, Kythnos en Serifos. Deze eilanden zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Piraeus en een waar paradijs voor rustzoekers en wandelaars. Kea is bergachtig met diepe ravijnen en schilderachtige baaien. Het kleine Kythnos heeft goed uitgestippelde wandelroutes. Serifos is amper 70 km² groot met uitgestrekte baaien. Hier is het aangenaam flaneren door het leuke dorpje Chora.
KEA, KYTHNOS EN SERIFOS

Islandhoppen kan helemaal zoals JIJ wil.
Vraag gerust meer informatie over JOU Griekenland-trip op maat.

Lees ook: Santorini, het mooiste eiland van de Cycladen?