EGYPTE - 10 dagen Caïro + Nijlcruise

Egypte tempel
Egypte tempel van Karnak
Egypte sfinx
Egypte dodenmasker van Tutanchamon
Egypte bedoeïne
Egypte tempel
Egypte tempel van Karnak
Egypte sfinx
Egypte dodenmasker van Tutanchamon
Egypte bedoeïne

Majestueuze monumenten, een uniek cultureel erfgoed, adembenemende vergezichten … Egypte heeft alles om je de reis van je dromen te doen beleven.
Laat je verbazen door de authentieke kleuren van dit zonovergoten land. Ontdek de fascinerende culturele diversiteit, getuigen van duizenden jaren van samenleving en handeldrijven. En laat je charmeren door de rust en de pracht van de Nijl.

Reisverloop
Een onvergetelijke ervaring: op ontdekking naar een legendarische beschaving en een uitzonderlijk cultureel patrimonium tijdens een verblijf in Caïro, gevolgd door een week cruise op de Nijl aan boord van het schip MS/ ACAMAR 5*luxe.

Dag 1: vrijdag: Brussel-Caïro
Afreis in de loop van de namiddag met een Egyptair-lijnvlucht naar Caïro. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel vlakbij de piramiden.

Dag 2: zaterdag: Caïro
Na het ontbijt bezoek aan Memphis, de ruïnes van de hoofdstad van het Oude Rijk. We vinden er een albasten sfinx waarvan het gewicht wordt geschat op 80 ton alsook een liggende kolos die Ramses II voorstelt. Vervolgens bezoeken we Sakkarah, de meest bezochte necropool van Egypte. Koning Djoser was de eerste vorst die een dodenmonument liet bouwen. De trappenpiramide die we kunnen aanschouwen, werd gebouwd door Imhotep, de eerste bekende architect. In Sakkarah vinden we ook een groot aantal mastaba’s of graven van edelen en hoogwaardigheidsbekleders. De decoratie binnenin is van een uitzonderlijk hoog artistiek niveau. In de namiddag bezoek aan de meest bekende site in Egypte, het plateau van Gizeh met de drie grote Piramiden: Kheops, Khefren en Mykerinos. Deze drie monumenten worden bewaakt door de Sfinx, een indrukwekkend standbeeld van een leeuw met mensenhoofd.

Dag 3: zondag: Caïro-Luxor
Bezoek aan het museum waar we de meest volledige en onschatbare collecties van de Egyptische Oudheid terugvinden waaronder de schat van Toetankhamon. In de namiddag bezoek aan de citadel, een immens fort dat het werk is van Saladin. Hier woonden sultans, mameloeken en pachas. Binnen deze muren ligt de moskee van Mohamed Ali. Bezoek aan de moskee van Sultan Hassan. In de late namiddag transfer naar de luchthaven en vlucht naar Luxor. Transfer naar het schip en inscheping.

Dag 4: maandag: Luxor-Esna
Na het ontbijt vertrek voor het indrukwekkende bezoek aan Thebe, de wereld van de doden op de linkeroever, die door de Nijl gescheiden werd van de wereld van de levenden en waar de Koningen (Koningenvallei) en de Koninginnen (Koninginnenvallei) begraven werden. Bezoek aan één van de meest opmerkelijke monumenten van de Egyptische architectuur, de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Deze terrastempel, gebouwd door Senmoet, werd volledig in de bergen uitgehouwen en is gewijd aan Hathor, de godin van de vreugde en de liefde. Halte voor de kolossen van Memnon die koning Amenofis III voorstellen en zich vroeger bevonden aan weerszijden van zijn grootse dodentempel.
Na de middag bezoeken we de tempel van Karnak die bestaat uit drie grote gehelen: de grote tempel van Amon die door een sfinksengalerij verbonden wordt met de tempel van Moet en het heiligdom van Montoe. Afvaart naar Esna en doortocht door de sluis.

Dag 5: dinsdag: Esna-Edfoe-Kom Ombo
Afvaart naar Edfoe en bezoek aan de best bewaarde tempel van Egypte. Deze tempel uit de derde eeuw voor Christus en meesterwerk van de Ptolemeïsche architectuur, roept de grootsheid van de valkengod Horus op, beschermheer van de farao’s. Verder naar Kom Ombo.

Dag 6: woensdag: Kom Ombo-Aswan
Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze site is uniek in Egypte en heeft de bijzonderheid gewijd te zijn aan twee goden. Het rechterdeel is gewijd aan de vruchtbaarheidsgod Sobek met krokodillenkop en het linkerdeel aan de zonne- en krijgsgod Haroeris. We varen verder naar Aswan, hoofdstad van het Egyptische Nubië.

Dag 7: donderdag: Aswan
Bezoek aan de stuwdam waardoor niet alleen de bouwoppervlakten van het land werden vergroot maar ook de elektriciteitsproductie werd opgedreven. Bezoek aan het papyrusinstituut en aan de granietgroeven met de onafgewerkte obelisk die werd achtergelaten omdat er een scheur zat in dit 42-meter lange granietblok. Bezoek het eiland Filae, domein van de godin Isis. Dankzij Unesco kunnen wij dit prachtige geheel bewonderen. De tempel werd verplaatst en 150 meter verder op het eiland Aegilkia opnieuw opgetrokken. In de namiddag maken we een feloektocht.

Dag 8: vrijdag: Aswan-Esna-Luxor
Mogelijkheid tot de facultatieve uitstap naar de tempels van Aboe Simbel. De tempels werden door Unesco verplaatst zodat ze niet onder water zouden komen te staan bij de bouw van de stuwdam. Zij werden uit elkaar gehaald en steen per steen vervoerd naar de top van de helling waaruit ze oorspronkelijk gehouwen werden. De ingang van de grote tempel wordt bewaakt door vier enorme standbeelden van Ramses II. De kleine tempel of de tempel van Hathor werd ook volledig uit de helling gehouwen. In de namiddag afvaart naar Esna waar we voor de tweede keer door de sluis moeten en verder naar Luxor.

Dag 9: zaterdag: Luxor
Bezoek aan de tempel van Luxor die voor de processie ter ere van de god Amon gebruikt werd bij het begin van het Egyptische nieuwe jaar. De ingang werd bewaakt door twee obelisken waarvan er zich momenteel één op de Place de la Concorde in Parijs bevindt.

Dag 10: zondag: Luxor-Caïro-Brussel
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en afreis naar Brussel via Caïro.

Opgelet: de bezoeken en de volgorde ervan kunnen aangepast worden volgens de navigatie.

Prijs per persoon (op basis van 2-persoonskamer):

Afreis 07/06/2019, 14/06/2019 € 1.540
Afreis 21/06/2019, 28/06/2019, 05/07/2019, 12/07/2019 € 1.750
Afreis 19/07/2019, 26/07/2019, 02/08/2019, 09/08/2019, 16/08/2019, 23/08/2019 € 1.810
Afreis 30/08/2019 € 1.860
Afreis 06/09/2019, 13/09/2019, 20/09/2019, 27/09/2019 € 1.590
Afreis 04/10/2029, 11/10/2019, 18/10/2019 € 1.995
Afreis 25/10/2019 € 2.215

Inbegrepen in de prijs

 • de Egyptair lijnvluchten: Brussel-Caïro, Caïro–Luxor, Luxor–Caïro–Brussel (economy klasse)
 • de luchthaven- en veiligheidstaksen en de brandstof
 • het verblijf in Caïro in hotel Steigenberger Pyramids 5* of gelijkwaardig
 • de cruise aan boord van de M/S Acamar of gelijkwaardig
 • volpension van het ontbijt van de 2de dag tot en met het ontbijt van de laatste dag
 • de toegangsgelden en bezoeken vermeld in het programma
 • de diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen (Egyptologen)
 • de transfers ter plaatse

Te voorziene kosten

 • de visumkosten (ong. € 25)
 • de lokale fooien (ong. € 5 per dag per persoon)
 • de dranken
 • annulerings- en/of reisbijstandsverzekering

Kinderkorting, korting 3de persoon in de kajuit: op aanvraag.
Verzekerde kajuit op het bovendek: € 117 per kajuit