(On)Zekerheden zomer 2020

(On)Zekerheden zomer 2020

Beste Klant.

Ik weet dat er u vanuit verschillende bronnen tegenstrijdige boodschappen bereiken over de veiligheid van vakanties op zonnige bestemmingen.

In deze corona-tijden lijkt het wel, alsof iedereen een mening heeft, en ook de behoefte heeft om die mening langs alle mogelijke kanalen te uiten. Dat lijdt tot een kakafonie, en vooral: tot verwarring en aarzeling bij uzelf. Wellicht stelt u zich de vraag, of het wel verstandig is om deze zomer af te reizen naar één van uw geliefde zonnige bestemmingen.

Ik geef zonder meer toe: als ik alle specialisten hoor, is het duidelijk dat de beste oplossing is, zoveel mogelijk thuis te blijven. Een verlenging van de lockdown, enkel buitenkomen met mondmaskers, streng zijn op de leden van de eigen bubbel, en zo de situatie uitzitten, tot de corona crisis voorbij is en het risico tot besmetting vrijwel nul is. Dat wil zeggen: tot er een geneesmiddel en/of een vaccin is.

Inderdaad: dat is de “zero risk” methode. En eigenlijk geldt dit altijd: “zero risk” leven betekent thuis blijven, met niet teveel mensen contact hebben, niet op ontdekking gaan, enkel eten wat je kent, en enkel stevig platgetreden wegen bewandelen.

“Zero Risk” is op die manier gelijkgesteld aan “Zero Life”. De vraag is: wordt dat uw keuze?

Uiteraard zijn dit speciale omstandigheden: een pandemie gaat de wereld rond. Niemand wil besmet worden, of besmettingen doorgeven. Maar moeten we daarvoor kiezen voor “Zero Life”?

Ikzelf en al mijn collega’s uit de wereldwijde reissector stellen alles in het werk zodat u niet moet kiezen voor de “Zero Life” optie. Wij zorgen ervoor dat u kan kiezen, in alle veiligheid. U hebt de keuze tussen thuis blijven, dichtbij op vakantie gaan of verder op vakantie gaan, naar andere landen, andere culturen en naar warmere oorden.

Elk van deze keuzes is mogelijk.

 Daar heeft de reissector in binnen- en buitenland voor gezorgd. De reissector heeft wereldwijd strenge protocollen, stevige maatregelen en duidelijke regels opgelegd aan de hele toeristische sector. Zodat alle spelers in het toerisme, die set aan regels kunnen toepassen, binnen hun eigen ambities op vlak van gastvrijheid en service. Het resultaat is eenvoudig samen te vatten: u kan veilig op vakantie. En uiteraard neemt u dezelfde voorzichtigheid in acht als thuis. Dat spreekt ook vanzelf.

Zero Risk bestaat niet.

Daarom neemt de reisbranche, wat er gebeurt, haar verantwoordelijkheid. Als u kiest voor een professionele speler binnen de georganiseerde reisindustrie – een reisagent, een tour operator- om uw reis te organiseren, dan reist u werkelijk zonder zorgen. Want als er dan toch iets zou gebeuren, dan kan u op ons rekenen.

“Full Life” is mogelijk. Ook nu.

Beste vakantieganger, u maakt zelf uw keuze. Maar ik bied u de mogelijkheid, om te kiezen voor “Full Life” – met zekerheden op alle vlak. Vakantie maakt deel uit van het leven. Er is geen reden dat u uzelf dit jaar uw vakantie zou moeten ontzeggen.

Warme Groet

Kristof
Uw reisprofessional