Ontdek Puglia per Vespa

Zalig rondrijden met een originele Vespa door één van de mooiste streken van Italië: Puglia.
Dagelijks uitgestippelde rondritten leiden je door het Italiaanse binnenland en naar de Adriatische kust. Via kronkelende wegen rij je naar oude stadjes en vredige dorpjes, naar middeleeuwse kastelen, wijndorpjes en grotten. Je hoeft geen bagage mee te pakken op de Vespa: een dagrugzakje of zo volstaat.

Meer info over onze Vespareizen vind je op www.vespareizen.be

Je kan zo’n Vespareis gemakkelijk uitbreiden.
Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n programma.

Dag 1:
Vlucht van Charleroi of Amsterdam naar Bari.Matera
Na aankomst pik je de huurauto op. Die staat klaar bij de luchthaven.
Het is een uurtje rijden naar Matera, Unesco-Werelderfgoed en Europese Culturele Hoofdstad 2019. Matera is de stad van de ‘Sassi’. Dit zijn wijken waarvan de huizen bijna volledig in de rotsen uitgehouwen zijn. Een magische stad die gegarandeerd een blijvende indruk maakt!
In de gezellige oude stadskern kan je dineren in een grotrestaurant, een bijzondere ervaring.
Overnachting in Matera.

Dag 2:
Verder bezoek aan Matera.
In de namiddag rij je naar het Murgia Nationaal Park. In dit grillige rotslandschap vind je wel 150 rotskerkjes die meestal in de vroege middeleeuwen gemaakt werden. Ze zijn bekend om hun sierlijke fresco’s en gravures. Je hebt van hieruit ook een fantastisch uitzicht op de Sassi (huizen) van Matera.
Overnachting in Matera.

Dag 3:
Het oogverblindende Parco Regionale della Terra delle Gravine is een natuurgebied met prachtige bossen, steppes en drasland. De voornaamste bezienswaardigheid van dit park zijn de ravijnen, die ong. 125.000 jaar geleden gevormd werden. Zowel de flora als de fauna zullen elke natuurliefhebber kunnen bekoren.
Verder naar de elegante barokstad Martina Franca.
Overnachting in Masseria Chiancone.

Dag 4:
Na het ontbijt worden de Vespa’s geleverd bij het hotel. Na een korte uitleg en briefing kan je de streek gaan verkennen met de Vespa. De eerste rondrit gaat o.a. richting de Adriatische kust en de duinen van Torre Canne. Daarna rij je terug het binnenland in, langs eeuwenoude olijfbomen, tot in Ostuni (de ‘witte stad’) die zich lijkt vast te klampen aan de heuvel. Op de terugweg passeer je nog de dorpjes Cisternino en Locorotondo, bekend voor zijn uitstekende wijn.
Overnachting in Masseria Chiancone.

Dag 5:
Vanmorgen gaat het eerst naar de grotten van Castellana, met sprookjesachtige ondergrondse gangen, die worden beschouwd als één van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Puglia. Bezoek ook het massief middeleeuws kasteel van Conversano. Daarna rij je weer naar de kust. Pogliana a Mare is een klein dorpje op de rotskliffen met een mooi kiezelstrand tussen de rotsen. In Monopoli kan je een boottochtje maken, lekker eten of een terrasje doen op de Piazza Garibaldi.
Overnachting in Masseria Chiancone.

Dag 6:
Eerste stop met de Vespa vandaag is Alberobello, de stad van de trulli. Dat zijn witgekalkte stenen huisjes, gebouwd zonder mortel, met conische daken van kalkstenen pannen. Een absolute must-do in Puglia. Via Villa Castelli bereik je Grottaglie, befaamd voor zijn keramiek. Bezoek één van de ateliers die gevestigd zijn in de Quartière delle Ceramiche.
Overnachting in Masseria Chiancone.

Dag 7:
De laatste Vespatour gaat eerst naar de megalitische dolmen van Montalbano. Daarna rij je richting de kust naar de kliffen van Gola. Zeker stoppen in het natuurreservaat van Torre Guaceto, waar duinen en kleine baaien elkaar afwisselen. Via Serranova en Carovigno gaat het terug naar het hotel.
Overnachting in Masseria Chiancone.

Dag 8:
Na het ontbijt vertrek je terug naar de luchthaven van Bari.
Naargelang het vluchtschema kan je nog gaan lunchen in het karakteristieke Pogliana A Mare, gebouwd op de steile rotskliffen.
In Bari lever je de auto terug in.
Terugvlucht naar Charleroi of Amsterdam.