Op safari

Op safari

Over safari’s bestaan veel misverstanden.
Met deze tips kan je jezelf al een idee vormen van wat een safari eigenlijk is…

Comfort
Je slaapt niet in hutten of tenten, maar in goede middenklassehotels, lodges of heuse tentenkampen, compleet met zwembad. Geen nood: je zal niet zonder warm water of electriciteit zitten. Zo’n camps zijn trouwens mijn favoriete overnachtingsplaatsen, omdat je echt midden in de natuur woont en ‘s nachts de geluiden van de savanne kan horen. Gevarieerde buffetten, afgestemd op de Europese smaak, stillen je honger. Je eet dus geen leeuw of krokodil J, maar gewoon lekkere maaltijden.

Doen?
Als je op korte tijd met verschillende parken, landschappen en dieren wilt kennismaken in plaats van één park grondig te verkennen en op één plek de dieren te observeren. Ik raad altijd aan om minstens 1 week op safari te gaan en maximum 11 à 12 dagen. De verschillende parken hebben hun eigen typische vegetatie en hun eigen fauna en flora. Ga niet in op goedkope en drukke programma’s die sommige organisaties aanbieden, maar neem je tijd. Safari = relaxen!

Niet doen?
Baby’s of peuters meenemen. Vanaf een jaar of 6 kunnen de kinderen zeker mee. Op safari gaan is geen aanrader als je een hekel hebt aan langere autoritten op oneffen zandwegen. Als je een safaribusje niet graag deelt met 2 à 6 andere toeristen regel ik graag een privé-safari.

Meenemen?
Een safari-outfit hoeft niet, maar kan wel. Lichte kledij, een warme trui voor ‘s morgens en de late avond, een lichte regenjas, sportieve schoenen en ev. een zonnehoed. Zeker niet vergeten: verrekijker (liefst nog eentje per persoon), fototoestel (met telelens), adapter voor opladers, zonnecrème en anti-muggenspray met 30% DEET.

Thuis laten?
Eén grote koffer. Het is handiger om twee koffers of reistassen te voorzien: eentje voor op safari en een voor tijdens je strandverblijf.

Nog één tip
Uitslapen kan je thuis of tijdens je strandverlenging. Opstaan rond 5u30 loont echt de moeite: sommige dieren gaan al bij zonsopgang op zoek naar eten en drinken en houden zich tijdens de felle middagzon schuil.

Meer weten?
Contacteer mij, vrijblijvend.